Odjel intenzivnog liječenja

Voditelj odjela
Tatjana Savić-Jovanović, dr. med.

Glavna sestra odjela
Tanja Ćosić, bacc. med. techn.

Na odjel intenzivnog liječenja primaju se djeca čije stanje zahtjeva kontinuirano praćenje vitalnih funkcija, te kontinuirano liječenje kisikom, trajnom infuzijom ili imaju potrebu za mehaničkom ventilacijom (respirator). Uglavnom se radi o djeci koja imaju tešku upalu pluća, opstrukcijski bronhitis ili napad astme, komplikacije upale pluća ili astme, cističnu fibrozu, imunodeficijencije i neke srčane greške ili plućnu hipertenziju.

Funkcioniranje odjela usko je vezano za suradnju s odjelom za kliničko - laboratorijsku dijagnostiku, odjelom za radiologiju i UZV dijagnostiku i odjelom za bronhologiju i fizikalnu i inhalacijsku terapiju.

Prijem na odjel ne znači uvijek da je dijete u tom trenu vitalno ugroženo ili jako teško bolesno, kao npr. u odjelu se hospitaliziraju djeca s potrebom za elektivnim cijepljenjem zbog rizika reakcija na određeno cjepivo, nadalje s potrebom za testiranje alergija na lijekove i razne tvari, koje se zbog mogućih rizika, mora obaviti u uvjetima u kojima je moguće intervenirati u slučaju neželjenih reakcija.

Hospitaliziraju se i zdrava djeca koja se ubrzanim postupkom moraju hiposenzibilizirati tj. učiniti neosjetljivima ili manje osjetljivima na neke alergene na koje pokazuju sklonost teškim reakcijama (npr. alergija na otrov ose ili pčele).

Tko je Online

Imamo 143 gostiju i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Odjel intenzivnog liječenja