Odjel za radiologiju i UZV dijagnostiku

Dobrodošli na stranicu Odjela Radiologije i UZV dijagnostike Dječje Bolnice Srebrnjak.

Naš je zadatak da radiološkim metodama postavimo dijagnozu ili pomognemo kliničaru da dođe do točne dijagnoze. To nastojimo raditi najbrže, najsigurnije i najugodnije moguće.

Na odjelu rade tri inženjera medicinske radiologije Romana Wintersteiger, Ana-Marija Filipović i Davor Mačukat, specijalizantica radiologije Maja Babić i radiolog Natko Beck.

Radiološka dijagnostika obuhvaća snimanje rendgena, prije svega srca i pluća, ali i svih drugih regija, naravno ovisno o očekivanoj patologiji i indikaciji kliničara. Parametri snimanja prilagođeni su svim uzrastima, a provode se aktivne mjere zaštite djece od zračenja.

U slučaju male djece potrebna je prisutnost jednog od roditelja, koji treba pridržavati dijete za vrijeme snimanja.

Ultrazvučna dijagnostika omogućava postavljanje brojnih dijagnoza i praćenja stanja. Radimo ultrazvučne preglede pluća i pleure što značajno smanjuje broj potrebnih rendgena koje bi trebalo snimati, a time i dozu zračenja koja djeca primaju za vrijeme težih hospitalizacija. Pregledi abdomena, dječjih kukova, limfnih čvorova, muskuloskeletnog sustava, kao i tumorskih tvorbi obavljaju se na dnevnoj bazi.

Na Odjelu se obavlja dijagnostika djece do navršenih 18 god., a za kontrole ili ambulantne preglede potrebno se prethodno telefonski najaviti:

01 / 6391 135

 

Tko je Online

Imamo jedan gost i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Odjel za radiologiju i UZV dijagnostiku