Odjel za radiologiju

Dobrodošli na stranicu Odjela Radiologije Dječje Bolnice Srebrnjak.

Naš je zadatak da radiološkim metodama postavimo dijagnozu ili pomognemo kliničaru da dođe do točne dijagnoze. To nastojimo raditi najbrže, najsigurnije i najugodnije moguće.

Na odjelu rade tri inženjera medicinske radiologije Romana Wintersteiger, Ana-Marija Filipović i Davor Mačukat, specijalizantica radiologije Maja Babić i radiolog Natko Beck.

Radiološka dijagnostika obuhvaća snimanje rendgena, prije svega srca i pluća, ali i svih drugih regija, naravno ovisno o očekivanoj patologiji i indikaciji kliničara. Parametri snimanja prilagođeni su svim uzrastima, a provode se aktivne mjere zaštite djece od zračenja.

U slučaju male djece potrebna je prisutnost jednog od roditelja, koji treba pridržavati dijete za vrijeme snimanja.

Ultrazvučna dijagnostika omogućava postavljanje brojnih dijagnoza i praćenja stanja. Radimo ultrazvučne preglede pluća i pleure što značajno smanjuje broj potrebnih rendgena koje bi trebalo snimati, a time i dozu zračenja koja djeca primaju za vrijeme težih hospitalizacija. Pregledi abdomena, dječjih kukova, limfnih čvorova, muskuloskeletnog sustava, kao i tumorskih tvorbi obavljaju se na dnevnoj bazi.

Na Odjelu se obavlja dijagnostika djece do navršenih 18 god., a za kontrole ili ambulantne preglede potrebno se prethodno telefonski najaviti:

01 / 6391 135

 

Tko je Online

Imamo 332 gosta i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Odjel za radiologiju