Nastavna djelatnost

Bolnica je suradna ustanova Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu. Zaposlenici Dječje bolnice Srebrnjak sudjeluju u provođenju diplomske nastave na integriranom diplomskom studiju Medicinskog fakulteta u Osijeku te na dodiplomskom studiju Sestrinstva Medicinskog fakulteta Sveučilišta J. J. Strossmayer u Osijeku.
U bolnici se također provodi dodiplomska, diplomska i poslijediplomska nastava za studente Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta i Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, te dodiplomska nastava za studente Zdravstvenog Veleučilišta u Zagrebu. U Dječjoj bolnici Srebrnjak kontinuirano se održava diplomska nastava za studente Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na engleskom jeziku u sklopu kolegija pedijatrija: „Basics of Pediatric Allergy".
Redovito su održavani poslijediplomski tečajevi I. kategorije Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu:

  • „Hitna stanja u alergologiji", voditelj prof.dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med.
  • „Specifična imunoterapija u alergijskim bolestima", voditelj prof.dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med.
  • "Zdravstvena zaštita predškolske djece", doc. dr. sc Romana Gjergja Juraški, dr. med., višegodišnji vanjski suradnik Katedre za psihologiju, Filozofskog fakulteta, Sveučilišta u Zagrebu.
  • "UZV u ginekologiji i opstetriciji", doc. dr. sc Romana Gjergja Juraški, dr. med., višegodišnji predavač poslijediplomske nastave na Katedri za ginekologiju i opstetriciju, Medicinskog fakulteta u Zagrebu.
Nalazite se ovdje: Naslovnica Nastavna djelatnost