Astma kamp

Voditelj astma tima
Izv.prof. dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med.

KampDječja bolnica Srebrnjak uz pomoć Gradskog Ureda za zdravstvo, rad, socijalnu skrb i branitelje Grada Zagreba organizira Astma kamp za djecu oboljele od astme.

Do sada su Astma kampovi bili organizirani u Fužinama, Velom Lošinj, Dugoj Uvali i Crikvenici.

Astma je najčešća kronična bolest dječje dobi i zadnjih godina se bilježi porast broja oboljelih. Razlozi za to su mnogobrojni obzirom da je astma multifaktorijalna bolest sa velikom utjecajem genetskih i vanjskih čimbenika na pojavnost ove bolesti.

KampLiječenje astme je kompleksno i među ostalim podrazumjeva edukaciju bolesnika i klimatsko liječenje. Astma kamp se orginizira sa ciljem da se djeci oboljeloj od astme omogući boravak na klimatskom liječenju, edukacija putem Astma škole, te socijalizacija u društvu vršnjaka koji boluju od iste bolesti.

Organizira se nakon zavšetka školske godine, najčešće u lipnju. Tijekom boravka u astma kampu djeca uz igru, zabavu, šport, te kroz različite radionice saznaju više o svojoj bolesti i kako se s njom nositi.

KampObzirom na ograničen broj djece, prednost boravka u astma kampu imaju pacijenti naše Bolnice, stariji od 9 godina, sa težim oblikom astme, oni koji do sada nisu boravili u astma kampu, te ona djeca čiji roditelji nisu u mogućnosti omogućiti djetetu boravak na moru.

Brigu o djeci vodi veliki tim raznovrsnih visokospecijaliziranih stručnjaka (pedijatar, psiholog, pedagog, više medicinske sestre, viši fizioterapeut i viši radni terapeut).

Tko je Online

Imamo 384 gosta i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Astma kamp