ESPO 2018.

DrMarkov

 

Voditelj ORL odjela Dječje bolnice Srebrnjak dr.sc. Duška Markov Glavaš sudjelovala je i ove godine na pedijatrijskom otolaringološkom kongresu ESPO (European Society of Pediatric Otorhinolaryngology).

 

Dr. Markov Glavaš je na kongresu koji je održan od 2-5. lipnja u Stockholmu bila voditelj radionice te je prezentirala u poster sekciji svoj rad o rijetkom nalazu hemangioma u tonzili desetogodišnjeg pacijenta „Haemangioma in a Tonsil: A Rare Case Report".

PAAM 2015. Berlin

paam selfieU okviru 4. PAAM-a (Pediatric Allergy & Asthma Meeting ) koji je održan od 15.-17. listopada u Berlinu, mag.mol.biol. Ivana Banić prezentirala je znanstveni rad pod naslovom „A single nucleotide polymorphism in the GLCCI1 gene is associated with response to asthma treatment in children".

abstract award ibRad je plod zajedničkog istraživanja na kojem su sudjelovali eminentni stručnjaci iz Dječje bolnice Srebrnjak doc. Mirjana Turkalj, izv.prof. Davor Plavec i Ivana Banić te Matija Rijavec i izv.prof. Petar Korošec iz Sveučilišne klinike za respiratorne i alergijske bolesti Golnik iz Slovenije.

Rad je vrlo visoko ocijenjen i žiri pedijatrijskih stručnjaka dodijelio je priznanje Ivani Banić u vidu plakete za izanredno istraživanje i prezentaciju rada.

EAACI 2015. Barcelona

eaaci2EAACI je udruženje kliničara, istraživača i srodnih zdravstvenih djelatnika koje ima za cilj poboljšanje zdravlja ljudi pogođenihi alergijskim bolestima. To udruženje koje broji gotovo 8000 članova okuplja 42 nacionalna društva iz 121 države glavni je i primarni izvor spoznaja o svim aspektima alergijskih bolesti u Europi.

Kao najveći europski kongres o alergologiji i imunologiji EAACI je ove godine od 6.-10. lipnja održan u Barceloni, a glavna tema je bila: Alergije -novi odgovori na stara pitanja. Hrvatska ima 101 člana EAAC-ia , među kojima su stručnjaci iz Dječje bolnice Srebrnjak koji su na ovogodišnjoj konferenciji sudjelovali s dvije prerezentacije radova u poster sekciji.

Opširnije:

Nalazite se ovdje: Naslovnica Znanost Kongresi i znanstvena djelatnost