Izvješće sa 4. simpozija za medicinske sestre

    izvjesce simpozij   

Motivirani za dodatna stručna usavršavanja i usvajanja novih znanja i iskustava iz područja dječje reumatologije, te uz visoku razinu podrške za stručnim usavršavanjem medicinskih sestara od strane naše pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo, Vlaste Krešić, dipl.med.techn., održan je 04. studenog 2016. g. u prostoru Dječje bolnice Srebrnjak IV. simpozij za medicinske sestre pod nazivom: IZAZOVI SESTRINSKE SKRBI U ZBRINJAVANJU DJECE OBOLJELE OD REUMATOLOŠKIH BOLESTI. S obzirom da liječenje reumatološkog bolesnika zahtijeva cjelovit i multidiciplinaran pristup Simpoziju je prisustvovalo 60-tak kolegica iz bolničkih ustanova, ali je veliki odaziv bio i od kolegica iz primarne zdravstvene zaštite.
Simpozij je ispred Organizacijskog odbora i Odjela za dječju reumatologiju otvorila Elizabeta Kralj Kovačić,bacc.med.techn. Pozdravnu riječ ispred Ravnateljstva održale su doc.dr.sc.Mirjana Turkalj –zamjenica ravnatelja, te pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo, Vlasta Krešić,dipl.med.techn.
Stručno-organizacijski odbor Simpozija bio je u sastavu: Elizabeta Kralj Kovačić, Vlasta Krešić, Dubravka Gluvić, Jasna Čonda, Darija Ordulj-Aničić, Marina Biondić, Zrinka Kračun.

Opširnije:

Izvješće sa 3. Simpozija za medicinske sestre

Motivirani uspješno održanim dosadašnjim Simpozijima, nastavili smo organizacijom 3. Simpozija na temu: Učinkovita komunikacija u sestrinskoj skrbi koji je održan 04.03.2016. u prostoru Hrvatskog liječničkog zbora.
Simpozij je otvorila Vlasta Krešić, dipl.ms. pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra DB Srebrnjak, a pozdravnu riječ održala je zamjenica ravnatelja doc.dr.sc. Mirjana Turkalj, te glavni tajnik HLZ dr. Tomislav Božek.
U svom svakodnevnom radu medicinske sestre često se moraju znati nositi s nezadovoljstvom, bijesom, s radošdu, ali i bezizlaznim situacijama... Kroz sva ova stanja medicinske sestre prolaze zajedno sa svojim pacijentima i njihovim roditeljima, obiteljima, te im moraju biti čvrst oslonac, dati im vjeru i nadu. Istodobno, medicinske sestre educiraju svoje pacijente i njihove obitelji kako bi im pomogle promijeniti životne navike u svrhu ozdravljenja i poboljšanja kvalitete njihovih života.

Opširnije:

5. Međunarodna konferencija medicinskih sestara

Pripremile: Vlasta Krešić, dipl.ms i Marina Jakirević, bacc.ms

Velika čast i zadovoljstvo bilo je prisustvovati Međunarodnoj konferenciji medicinskih sestara pod nazivom "Liderstvo u sestrinstvu - pogled u prošlost za korak u budućnost" u organizaciji Hrvatske udruge medicinskih sestara (HUMS) i američke udruge medicinskih sestara – menadžera (AONE) u Velom Lošinju, 07.-09. svibnja 2015.
Cilj ove konferencije bio je prikazati iskustva naših medicinskih sestara pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo u uspješnosti vještine liderstva i usporediti ih s mogućnostima koje imaju medicinske sestre menadžerice u Americi. Nakon prezentacija naših sestara, američke sestre menadžerice su kroz radionice i prezentacije prikazale kako steći potrebne vještine neophodne za liderstvo.

 

Edukacijsko putovanje Geriatrische Gesundheitszentren der Stadt Graz

Pripremila: Darija Ordulj – Aničić, bacc.ms

graz3Ukupno 32 zdravstvenih djelatnika iz cijele Hrvatske koji se bave sprječavanjem i suzbijanjem infekcija povezanih sa zdravstvenom skrbi i troje predstavnika Oktal Pharme putovalo je u Graz u posjet Albert Schweitzer klinici koja je dio ustanove Geriatrische Gesundheitszentren Graz. Putovanje i posjet klinici organizirala je Oktal Pharma. Već u početku putovanja otvorene su diskusije i raspravljalo se o mnogim pitanjima vezanim za kontrolu bolničkih infekcija.

Opširnije:

1. Simpozij za med. sestre- DB Srebrnjak

Pripremila: Vlasta Krešić, dipl.ms

Dana 27.03.2015. godine u organizaciji Dječje bolnice Srebrnjak održan je 1. Simpozij medicinskih sestara pod nazivom: Stvaranje kulture sigurnosti pacijenata u sestrinskoj praksi.

Simpoziju je prisustvovalo 80-tak kolegica iz cijele Hrvatske: Zagreba, Varaždina, Bjelovara, Čakovca, Slavonskog Broda, Vinkovaca, Vukovara i Splita.

Kultura sigurnosti pacijenata je višedimenzionalni pojam koji predstavlja alat za podizanje standarda kvalitete zdravstvene skrbi s naglaskom na sigurno okruženje unutar zdravstvenog sustava.

Iako ne postoje jasni kriteriji što čini kulturu sigurnosti, pojam kulture sigurnosti predstavlja svaku zdravstvenu ustanovu koja je usvojila i provodi mjere za smanjenje stvarnih ili potencijalnih štetnih događaja.

Opširnije:

Nalazite se ovdje: Naslovnica Sestrinstvo Izvješća sa stručnih skupova