"Pelud je u zraku: invazivne biljke i alergije u našem okolišu"

Dvodnevna konferencija projekta Atopica financiranog sredstvima EU održava se u Bruxellesu 05.-06. ožujka 2015. 

Skupina staničnih i molekularnih biologa, imunologa, alergologa, dermatologa, fizičara, stručnjaka za klimatske promjene i kvalitetu zraka te stručnjaka za upotrebu zemljišta po prvi put u Europi interdisciplinarnim pristupom žele pronaći vezu između alergija uzrokovanih peludom i globalnih i regionalnih klimatskih promjena, kvalitete zraka i uporabe zemljišta kako bi se ispitali zdravstveni i ekološki učinci stranih invazivnih vrsta (eng. invasive alien species IAS) koje nadiru u Europu te druga srodna pitanja.

Pozivamo vas da se pridružite Atopica timu na tom sastanku, i naučite o kombiniranom utjecaju klimatskih promjena, uporabe zemljišta i onečišćenju zraka na vrlo invazivan korov Ambrosia artemisiifolia (ambrozija) te njihove posljedice na zdravlje.

Konferencija će se održati u Bruxellesu u Odboru regija, gdje će konzorcij izvijestiti novinare, političare, zastupnike parlamenta i zainteresirane građane. Konferencija će biti dvodnevni događaj na kojem će diskutirati članovi projekta Atopica kao i pozvani predavači, a uključivat će radionice, predavanja, posterske prezentacije i okrugli stol.

 Registracija i nazočnost na kongresu je besplatna! www.atopica.eu/conference

Atopica BannerConfNewsletter

VIŠE

 

Tko je Online

Imamo 168 gostiju i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Lokacija Novosti "Pelud je u zraku: invazivne biljke i alergije u našem okolišu"