Borba protiv onečišćenja zraka i očuvanje zdravlja djece

conferenceBruno Hranić, načelnik Općine Vidovec, glavni tajnik Udruge općina u Republici Hrvatskoj i koordinator EPP grupe za ENVE povjerenstvo, tijekom ENVE sastanka održanog 3. ožujka izrazio je zabrinutost zbog onečišćenja zraka, objašnjavajući da je 30% građana EU-a izloženo onečišćenom zraku.

Dva dana kasnije, on je bio domaćin završnoj konferenciji projekta ATOPICA u Bruxellesu koji je financiran sredstvima EU. Projekt u kojem sudjeluju i stručnjaci Dječje bolnice Srebrnjak ima za cilj rasvijetliti utjecaj globalnih i regionalnih klimatskih promjena, upotrebu zemljišta i pogoršanje kvalitete zraka na ljudsko zdravlje.
Projekt u kojem je Dječja bolnica Srebrnjak jedan od 11 partnera u konzorciju, stavlja naglasak na alergije uzrokovane ambrozijom, s obzirom na činjenicu da je njezina pelud najjači peludni alergen.
Uzimajući u obzir činjenicu da se brojka oboljelih od peludne alergije na ambroziju iz godine u godinu povećava, Hranić je istaknuo važnost ovakve konferencije u kojoj državne institucije i stručnjaci međusobno surađuju radi postizanja zajedničkih ciljeva.
Prilikom uvodnog govora, Hranić je pozdravio sve sudionike konferencije projekta ATOPICA te posebno pohvalio rad i trud tima Dječje bolnice Srebrnjak (doc. Mirjane Turkalj i izv. prof. Davora Plaveca), koji novim idejama i projektima nastoje pomoći djeci koja pate od alergija.

Tko je Online

Imamo 177 gostiju i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Lokacija Novosti Borba protiv onečišćenja zraka i očuvanje zdravlja djece