Otvorenje Odjela za dječju kirurgiju

otvaranje kirurgijeU Dječjoj bolnici Srebrnjak 22. listopada 2015. otvoren je novi Odjel dječje kirurgije. Prostire se na 400 četvornih metara i opremljen je operacijskim dvoranama s najsuvremenijom opremom, uključujući sobe za prihvat i postoperativni smještaj.

Uređenje i opremanje Odjela stajalo je 4,5 milijuna kuna, a najvećim dijelom financijsku je potporu dao vlasnik bolnice, Grad Zagreb.
Na Odjelu dječje kirurgije je sve maksimalno prilagođeno malim pacijentima koji će uz stalnu pratnju roditelja boravit u ugodnom prostoru, a kući će se moći vratiti istoga dana nakon operacije.

Odjel su otvorili gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za zdravstvo Mirna Šitum. "Ovo je u biti ovdje investicija, kako ste rekli, od nešto manje od pet milijuna kuna uložena u najveći prioritet, a to je zdravlje naše djece i zdravlje naših ljudi, jer nas je premalo u Hrvatskoj i svaki ljudski život je bitan. I drugo, ovo je u biti humaniziranje bolničkog liječenja u Hrvatskoj i na tome ja odajem priznanje.", istaknuo je gradonačelnik Bandić.
Prilikom otvaranja Odjela, ravnatelj dr. sc. Boro Nogalo istaknuo je da Srebrnjak prima pacijente iz cijele Hrvatske te da će svako dijete biti profesionalno zbrinuto. Ako ne budu zadovoljeni kriteriji za jednodnevnu kirurgiju, dijete će nakon operacije, do oporavka moći ostati s roditeljem u bolnici.

otvaranje kirurgije3otvaranje kirurgije4

otvaranje kirurgije2

otvaranje kirurgije5

otvaranje kirurgije6

Tko je Online

Imamo 107 gostiju i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Lokacija Novosti Otvorenje Odjela za dječju kirurgiju