Posjet Caritasovoj kući „Bl. Alojzije Stepinac" - Brezovica

DJEČJA BOLNICA SREBRNJAK U HUMANITARNOJ POSJETI CARITASOVOJ KUĆI ZA ZBRINJAVANJE DJECE S TJELESNIM ILI MENTALNIM OŠTEĆENJEM „BL. ALOJZIJE STEPINAC" - BREZOVICA

Predbožično vrijeme, kao i sam Božić je posebno doba godine u kojem ljudi barem nakratko ostavljaju brige iza sebe i posvećuju se obitelji, djeci, prijateljima, svim najmilijima koji nas okružuju. 
Božić je savršeno vrijeme za pomagati onima kojima je pomoć najpotrebnija, a osobito djeci bez roditeljskog doma, bolesnoj djeci ili djeci s teškoćama u razvoju.

Zato smo odlučili posjetiti Caritasovu kuću za zbrinjavanje djece s tjelesnim ili mentalnim oštećenjem „Bl. Alojzije Stepinac", Brezovica. Nismo željeli sakupiti novčana sredstva i poslati poklone u Dom, već smo željeli osobno s djecom provesti dio dana, razveseliti ih priredbom i poklonima – podijeliti s njima blagdanski duh Božića!

 BL.ALOJZIJE STEPINAC-BREZOVICA 1BL.ALOJZIJE STEPINAC-BREZOVICA 10

 

 

Ravnatelj Caritasove kuće Brezovica gospodin Zoran Kljajić vrlo srdačno nas je ugostio i upoznao s potrebama štićenika. Trenutno, u Domu se nalazi 75 djece starosti 6 – 21 godina, te 15 odraslih štićenika s različitim teškoćama (laka i umjerena mentalna retardacija, djeca s poremećajima u ponašanju, gluhi, nagluhi, gluhonijemi, slabovidni, slijepi, polupokretni i nepokretni).
Ono što im je svima zajedničko – svi oni vole kada osjete ljubav, zagrljaj i toplinu!

Svima njima malo treba da budu sretni; čokolada i bomboni, topla jakna, nogometne lopte, društvene igre, pletena vesta ili čizme koje mogu preživjeti zimu... I tako smo odlučili 11. prosinca otići u Brezovicu autobusom- jer je čak 50 djelatnika bolnice željelo sudjelovati u posjeti.

Našoj humanitarnoj akciji, uz djelatnike DB Srebrnjak, odazvali su se i razni sponzori: Konzum, Rost sport, American shop, Mobis electronic, te brojni pojedinci koji su željeli sudjelovati u akciji...tako da smo štićenicima Doma Brezovica osigurali krasne poklone: odjeću, obuću, slatkiše, igračke. U posjet smo uključili i Klaunove doktore – Crvene Noseve (koji se uvijek odazovu), te mladi glazbenici koji su djecu razveselili i rasplesali s nekoliko božičnih pjesama.

Dolazak u Dom Brezovica i druženje s djecom bilo je prepuno emocija, jer poseban je doživljaj osjetiti njihovu sreću i veselje našim dolaskom, dječji smijeh za vrijeme predstave, veselje u njihovim očima kada su dobili poklone, zajedničko pjevanje božičnih pjesama, plesanje....
Iz Brezovice smo otišli osnaženi osjećajima humanosti, puna srca i obećanjem da ćemo im uskoro opet doći u posjet.

Izvješće napisali: Dr.sc. Boro Nogalo, dr.med., Vlasta Krešić, dipl.ms

fotografije- posjet dbs caritasovoj kući u brezovici

Tko je Online

Imamo 145 gostiju i nema članova online

Nalazite se ovdje: Naslovnica Lokacija Novosti Posjet Caritasovoj kući „Bl. Alojzije Stepinac" - Brezovica