Novosti

Obilježavanje Dana astme 7. svibnja 2024.

Već tradicionalno, u Dječjoj bolnici Srebrnjak obilježen je Dan astme koji se obilježava svakog prvog utorka u svibnju.
Prema GINA-i (Global Initiative for Asthma) ove je godine naglasak stavljen na edukaciju i informiranje pacijenata, ali i zajednice.

S tim u skladu, u Dječjoj bolnici Srebrnjak organizirane su radionice naših stručnih timova namijenjenih pacijentima i roditeljima. Prigodni animacijsko-zabavni program za djecu održan je u dvorištu Bolnice.
Za zdravstveno osoblje organizirana su stručna predavanja koja su održali prof.dr.sc. Mirjana Turkalj, dr.med., Andrija Miculinić, dr.med., i dr.sc. Ivana Banić, mag.mol.biologije.

Budućim kolegicama i kolegama u Školi za medicinske sestre Vinogradska i Školi za medicinske sestre Vrapče, sveučilišne magistre sestrinstva Tanja Ćosić i Katarina Bogović održale su predavanja na temu važnosti edukacije putem Astma škole. Učenici su aktivno sudjelovali u raspravi i ocijenili predavanja iznimno korisnima.

Zahvaljujemo našim pacijentima i roditeljima pacijenata koji su aktivno sudjelovali u obilježavanju Dana astme, našim partnerima Crvenim Nosovima, tvrtci Maskote.hr, stručnim predavačicama i predavačima, mentoricama i studentima Studija sestrinstva Zdravstvenog Veleučilišta te svim djelatnicima Bolnice koji su sudjelovali u organizaciji i provedbi još jednog Dana astme.

Vidimo se dogodine, zar ne?

 

Dan astme 2Dan astme 1

Dan astme 3Dan astme 4

Dan astme 5Dan astme 6

Dan astme 7Dan astme 8
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Obilježavanje Dana astme 7. svibnja 2024.