Novosti

Potpisan sporazum o suradnji između Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i Dječje bolnice Srebrnjak

slika 5U srijedu, 07. lipnja 2017. godine, u prostorijama Dječje bolnice Srebrnjak s početkom u 12.00 sati, potpisan je sporazum o suradnji između dviju institucija: Dječje bolnice Srebrnjak i Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu.

Na svečanosti potpisivanja Sporazuma sudjelovali su predstavnici domaćina predvođeni dr. sc. Borom Nogalom, ravnateljem DB Srebrnjak te odgojitelji sjemeništa predvođeni rektorom, preč. Matijom Pavlakovićem.

Ovaj Sporazum u sebi uključuje suradnju dviju institucija u vidu upotpunjavanja zdravstvene skrbi, a u duhu uzajamnog razumijevanja i u cilju pomaganja djeci i mladim polaznicima Međubiskupijskog sjemeništa s zdravstvenim poteškoćama, kao i poteškoćama u psihofizičkom razvoju.

Obje strane usuglasile su da će podupirati razvoj izravne suradnje na zajedničkim projektima u svim segmentima djelovanja u kojima postoje zajednički interesi što obuhvaća i: edukaciju djece o štetnosti droge, alkohola, hazardnih igara i interneta te drugih ovisnosti djece i mladih; umrežavanje u područjima zdrave prehrane, kontrole tjelesne težine, usvajanja zdravih prehrambenih navika i ostalih poveznica prehrane i zdravlja; suradnja u upotpunjavanju teoretskog znanja vezanih uz zdravlje i bolesti djece i mladih (seminari, predavanja); stručnu pomoć u rješavanju specifičnih problema; duhovne obnove djelatnika Bolnice jednom godišnje te ostali oblici suradnje prema potrebi.

Na potpisivanju ovog Sporazuma sudjelovali su i predstavnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta s kojima je Bolnica već ostvarila ovakav vid suradnje te predstavnici medija i različitih tiskovina.

Pri koncu svečanog čina potpisivanja ovog Sporazuma o suradnji preč. Matija Pavlaković, rektor Međubiskupijskog sjemeništa zahvalio je ravnatelju DB Srebrnjak, dr. sc. Bori Nogalu i njegovim suradnicima na spremnosti i otvorenosti za suradnju dviju institucija izrazivši nadu da će ovaj vid suradnje nakon potpisivanja ovog Sporazuma biti još plodonosniji.
Gosti su potom zajedno s domaćinima nastavili ugodan razgovor i iskustava uz kratku okrjepu u kompleksu Bolnice.

slika 4

slika 3

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Potpisan sporazum o suradnji između Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu i Dječje bolnice Srebrnjak