Novosti

Izvještaj sa trodnevne radionice - Optimizirani svijet primjene intravenske terapije

M2

Svjesni potreba za kontinuiranim povećanjem stupnja znanja o metodama/postupcima koji su u svakodnevnoj uporabi radi provođenja kvalitetne i sigurne zdravstvene njege i liječenja, u suradnji sa tvrtkom Mediva, Dječja bolnica Srebrnjak organizirala je trodnevni tečaj (07.-09.11.2017.) sa radionicama za svoje zdravstvene djelatnike na temu „Optimizirani svijet primjene intravenske terapije".

Obrada teme započela je uvodom koji polazi od definiranja problema i kratkog pregleda postojećih standarda, zatim je slijedio pregled postojećih zakona i regulativa koji se dotiču intravenske terapije.

Kroz prizmu najbolje kliničke prakse i mjerila kvalitete zdravstvene njege obrađene su moguće komplikacije, poput flebitisa, te su se dale preporuke usklađene sa spomenutim smjernicama i preporukama, s osobitim naglaskom na sigurnost pacijenta i medicinske sestre koja primjenjuje intravensku terapiju. Svi stavovi i preporuke koji su se iznosile u obradi teme usklađeni su s preporukama Infusion Nursing Societyja, te smjernicama za najbolju kliničku praksu utemeljenu na dokazima.

Nakon teorijskog dijela uslijedio je praktični dio gdje su svi sudionici imali mogućnost postavljanja venskog puta. Na taj su način prisutni mogli usavršiti svoje vještine i nadopuniti svoje znanje. Radionica je imala uspješan odaziv i pozitivan učinak na sve sudionike.

Izvješće napisala: Dubravka Gluvić

M8

M6

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Izvještaj sa trodnevne radionice - Optimizirani svijet primjene intravenske terapije