Novosti

Ravnatelj DB Srebrnjak doc. Boro Nogalo odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske

Autor članka: URED PREDSJEDNICE RH (cijeli članak)

Predsjednica i docNogaloPredsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović uručila je u prigodi Dana državnosti odlikovanja i priznanja istaknutim pojedincima iz područja društvenih i humanističkih djelatnosti.

„Priznanja koja vam se danas dodjeljuju obuhvaćaju izniman doprinos koji ste svojim životom i radom, a posebno svojim osobnim angažmanom na promicanju humanosti i društvenih vrijednosti, dali na više područja našeg javnog života: u gospodarstvu, znanosti, kulturi i umjetnostima, u promicanju prava hrvatskih branitelja i njihovih obitelji, u zdravstvu, sportu i turizmu, u očuvanju nacionalnog identiteta hrvatskog iseljeništva, u vatrogastvu, zaštiti i spašavanju", kazala je Predsjednica.

„Svako društvo svoju zrelost pokazuje u brizi prema svojim najranjivijim skupinama, djeci i bolesnicima, osobama s posebnim potrebama, kao i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi. O njima brinu pojedinci koji toplinom svoje humanosti oplemenjuju i ustanove koje im pružaju dom, skrb, vrhunsku liječničku pomoć i toplu ljudsku riječ. Na tome smo im neizmjerno zahvalni", istaknula je predsjednica Grabar-Kitarović.

red danice KZPredsjednica Republike uručila je odlikovanje Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske. Za osobite zasluge u unaprjeđenju zdravstvene i socijalne skrbi, te izniman dugogodišnji doprinos u pružanju pomoći djeci i mladima odlikovani su doc. dr. sc. Boro Nogalo, gospođa Jasna Ćurković Kelava i gospodin Renato Mittermayer.

Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske dodjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge – za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota.

Galerija

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Ravnatelj DB Srebrnjak doc. Boro Nogalo odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske