Novosti

Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo - Priopćenje za medije

“Iznimno intenzivan i negativan medijski pritisak, te kontinuirano iznošenje neistinitih navoda u posljednje vrijeme štete Dječjoj bolnici Srebrnjak i provedbi Projekta „Centar kompetencije za translacijsku medicinu Srebrnjak“ (u daljnjem tekstu CCTM Projekt). Grad Zagreb kao osnivač Dječje bolnice Srebrnjak podržava projekt CCTM od samog početka pripreme te smo u razdoblju od 2011. – 2019. godine pružali logističku i značajnu financijsku podršku. Ta podrška ne izostaje niti u 2020. godini kada je CCTM Projekt uvršten u Proračun Grada za 2020. s projekcijom (2021.-2022.), a vezano uz potraživanje Dječje bolnice Srebrnjak uz pokrivanje dijela neprihvatljivih troškova u CCTM Projektu.
 
Nadalje, na inicijativu Grada Zagreba 30. prosinca 2019. te 20. siječnja 2020. održana su dva sastanka s predstavnicima svih državnih institucija koje su nadležne za uspješnu provedbu CCTM Projekta, a kako bi se ubrzali sve operativni postupci javna nabave. Uz veliki angažman i suradnju svih dionika, gradskih i državnih, početkom veljače 2020. pokrenut je prvi postupak Javne nabave za uslugu upravljanja CCTM Projektom putem središnjeg Gradskog ureda za javnu nabavu. Javno savjetovanje s više gospodarskih subjekata za uslugu upravljanja CCTM Projektom završilo je 18.02.2020. Kriteriji u dokumentaciji o javnoj nabavi izrađeni su sukladno prijedlogu naručitelja- Dječje bolnice Srebrnjak, a u čijem je Povjerenstvu ispred Ustanove sudjelovala i prof. dr. sc. Mirjana Turkalj. Dokumentacija o ovome predmetu nabave dostavlja se Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje na ex – ante provjeru, kako bi predmetna usluga bila u skladu sa svim pozitivnim propisima RH, a koji reguliraju javnu nabavu.
 
Također je netočan navod da je Upravno Vijeće Dječje bolnice Srebrnjak raspravljalo na sjednici o smjeni prof. dr. sc. Mirjane Turkalj. Prof. dr. sc. Mirjana Turkalj operativno provodi CCTM Projekt, a odgovorna osoba ispred Korisnika Ugovora o dodjeli sredstava za Veliki projekt: ˝Dječji centar za translacijsku medicinu˝ Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM), Kod poziva: KK.01.1.1.10. je v.d. ravnateljica Dječje bolnice Srebrnjak.
 
Slijedom iznijetog, ljubazno molimo da prije iznošenja svih neistinitih navoda u medijima urednici iste prethodno provjere kod nadležne pravne osobe, u ovome slučaju Dječje bolnice Srebrnjak, budući da neistiniti navodi najviše štete Ustanovi, njezinim pacijentima i zaposlenicima.”
 
Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Grad Zagreb, Gradski ured za zdravstvo - Priopćenje za medije