Novosti

Priopćenje za pacijente i roditelje/zakonske skrbnike

dbs

PRIOPĆENJE ZA PACIJENTE I RODITELJE/

ZAKONSKE SKRBNIKE

02.07.2020.

U skladu s preporukama Ministarstva zdravstva i u okviru raspoloživih prostornih kapaciteta, Dječja bolnica Srebrnjak otvorila je svoja vrata za specijalističko - konzilijarne zdravstvene djelatnosti u širem obimu, kao i hospitalizacije za hladne obrade pacijenata.

Rad ambulanti organizirat će se kroz unaprijed definirane termine za pacijente, kako bi se smanjile nepotrebne gužve i duži boravak više pacijenata i pratnje na istom mjestu.

Nakon sanacije oštećenja uzrokovanih potresom, počinjemo i s operativnim programom u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

U cilju zaštite naših pacijenata i njihovih roditelja/zakonskih skrbnika, ali i zdravstvenih djelatnika Dječje bolnice Srebrnjak, poduzeli smo mjere u kojima je suradnja pacijenata i roditelja/zakonskih skrbnika od izuzetne važnosti.

POLIKLINIKA

 • Naručeni pacijenti pozivaju se na poštivanje dogovorenog termina pregleda. Dolazak u bolnicu preporučamo najranije 10 minuta prije naručenog termina.
 • Pri dolasku u dvorište bolnice obavezni ste se javiti na trijažu.
 • Preporučamo da pri dolasku imate zaštitnu masku, a ako dođete bez maske djelatnici trijaže će Vam dati masku i zamoliti Vas da prije ulaska u bolnicu dezinficirate ruke. U trijaži se obavezno mjeri temperatura svakom pacijentu i pratnji, popunjava se upitnik o riziku za COVID-19 infekciju i provjerava se IC status u BIS-u (samoizolacija).

 • Djelatnik na trijaži provjerava listu narudžbi za tekući dan i upućuje pacijenta s pratnjom u zgradu bolnice nekoliko minuta prije naručenog termina.
 • Molimo roditelje/pratnju pacijenta da prate oznake na ulazima u bolnicu.
 • Molimo Vas da u čekaonici održavate propisanu socijalnu udaljenost od minimalno 2 m.
 • ČESTO PERITE RUKE i dezinficirajte ruke (mjesta s dezinficijensom dostupna su u čekaonici); kašljite i kišite u maramicu odnosno u unutrašnju stranu lakta te maramicu odložite u otpad.
 • Nakon kašljanja/kihanja, OBAVEZNO operite ruke!
 • Prilikom dolaska u bolnicu uz dijete u pratnji može biti samo jedna odrasla osoba.
 • Molimo da se ne zadržavate bez razloga u bolnici te da tijekom specijalističkog pregleda poštujete vrijeme koje je određeno za pregled i obradu kako bi se rad u ambulanama mogao odvijati sukladno svim propisima i zahtjevima epidemiološke situacije (prvi pregled 45 min., kontrolni pregled 30 min.)

  

BOLNIČKO LIJEČENJE

 • Sukladno odluci Nacionalnog stožera od posjete bolesnicima na bolničkom liječenju DOZVOLJENE.SU JEDNOM RODITELJU uz pridržavanje epidemioloških mjera sukladno uputama nacionalnog stožera.
 • Ostanak roditelja uz dijete u bolnici (smještaj uz dijete) moguć je ako roditelj ima negativnu epidemiološku anamnezu, zdrav je, bez respiratornih simptoma najmanje 14 dana i bez povišene tjel. temperature.
 • Tijekom boravka uz dijete, roditelju nije preporučeno izlaženje s bolničkog odjela.
 • Ostanak roditelja uz dijete u bolnici moguć je sukladno odluci nadležnog liječnika i trenutnim smještajnim kapacitetima.
 • Prednost ostanka uz dijete imaju majke dojilje djeteta do 6 mjeseci starosti i roditelj djeteta s teškoćama u razvoju.

VAŽNI TELEFONSKI BROJEVI

Centrala 01/ 6391 100

Hitna ambulanta 01/ 6391 159

Centralno naručivanje 01/ 6391 119, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ostale telefonske brojeve možete pronaći u imeniku na web stranici.

Glavni cilj nam je pružanje učinkovite, visokokvalitetne i dostupne zdravstvene skrbi te smo otvoreni za sve Vaše prijedloge koji nam mogu
pomoći u poboljšanju nih usluga.
 (
Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
)

Ako imate bilo kakvo pitanje ili dilemu slobodno nam se obratite putem telefona ili e maila.
( 01/6391 100 ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)

Hvala na suradnji!

DJEČJA BOLNICA SREBRNJAK

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Priopćenje za pacijente i roditelje/zakonske skrbnike