Novosti

Priopćenje za medije

dbsDječja bolnica Srebrnjak
Zagreb, Srebrnjak 100
Tel. 01/ 6391 100
Fax. 01/ 6391 188
Zagreb, 09.travnja 2020.
ISO 9001:2015

PRIOPĆENJE ZA MEDIJE

Nastavno na ponovni medijski interes i navode da „Nema mira u bolnici Srebrnjak“ te u cilju informiranja cjelokupne javnosti, ali prije svega naših pacijenata i zaposlenika bolnice, ovim putem želim upoznati sve zainteresirane dionike sa sljedećim:

Dječja bolnica Srebrnjak kontinuirano i bez prekida pruža zdravstvenu skrb svojim malim pacijentima. Ponosna sam na sve zaposlenike Dječje bolnice Srebrnjak, pogotovo zdravstvene djelatnike, koji su svojim predanim radom omogućili da bolnica u siječnju i veljači tekuće godine ostvari 1,6% više prihoda temeljem pruženih zdravstvenih usluga u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. Ponosna sam na sve zaposlenike bolnice koji u ovoj specifičnoj epidemiološkoj situaciji svoj rad kontinuirano prilagođavaju uputama Nacionalnog stožera, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo a temeljem istih i uputama ravnatelja. Ponosna sam na sve zaposlenike koji su svojim predanim radom i nesebičnim zalaganjem omogućili da se bolnica unatoč oštećenjima u potresu 22. ožujka u iznimno kratko vrijeme reorganizira i nastavi s radom.

Zajedništvo, rad i predanost neupitna je kod zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak, stoga ne mogu dozvoliti da se plasiranjem neprovjerenih i neargumentiranih informacija unosi nemir u zaposlenike, naše pacijente i širu javnost. Stav o širenju takvih informacija jasno je artikulirao i ministar zdravstva, prof. dr. sc. Vili Beroš na konferenciji 25. ožujka.

Nikada u niti jednom trenutku stanje zaštitne opreme u dječjoj bolnici Srebrnjak nije bilo 0, niti su zdravstveni djelatnici bili ugroženi, a dinamika isporuke ovisila je o dostupnosti proizvoda na tržištu i prioritetima isporuke koje je odredio Nacionalni stožer. S ciljem zaštite svih vrijednosti Dječje bolnice Srebrnjak, ali i jasnog informiranja čitave javnosti, molim Vas da položajno nezadovoljstvo nekolicine ne preslikavate na cijelu ustanovu.

V. d. ravnatelja bolnice

Ivana Đerek Dubravčić, dr. med.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Priopćenje za medije