Novosti

Prof. Adnan Čustović uvršten je među 50 vodećih znanstvenika iz područja biomedicine za 2020. godinu

Adnan CustovicAdnana Čustovića, profesora pedijatrijske alergologije na Imperial College u Londonu i zaposlenika Dječje bolnice Srebrnjak, ove godine Akademija medicinskih znanosti uvrstila je među 50 vodećih znanstvenika iz područja biomedicine.

Rad profesora Čustovića fokusiran je na etiologiju i prevenciju astme i alergije kod djece. Njegova postignuća rezultirala su s novim britanskim i međunarodnim smjernicama kod upravljanja i prevencije astme i alergijama kod djece.

„Čast je i velika privilegija biti izabran u zajednicu Akademije medicinskih znanosti u tako posebnom trenutku za medicinsku znanost. Trenutna pandemija podsjeća nas da ćemo samo pomoću znanstvenih nastojanja moći prevladati velike izazove s kojima je čovječanstvo suočeno, od Covid-19 do klimatske krize i šire.“ rekao je prof. Ćustović.

Ovo je veliko priznanje za dugogodišnji znanstveni rad prof. Čustovića, ali isto tako i za DB Srebrnjak čiji je zaposlenik.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Prof. Adnan Čustović uvršten je među 50 vodećih znanstvenika iz područja biomedicine za 2020. godinu