Novosti

Dječja bolnica Srebrnjak- nastavna baza Sveučilišta Sjever

Izvor: Sveučilište Sjever

24. veljače 2021.g. na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, svečano je potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Dječje bolnice Srebrnjak čime je i formalno započeta suradnja između ovih dviju ustanova.
Sveuciliste Sjever 1Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta Sjever, prof.dr.sc. Marin Milković i ravnatelj Dječje bolnice Srebrnjak dr.sc. Ivo Dumić-Čule.
Svečanom potpisivanju Sporazuma nazočila je i doc.dr.sc. Marijana Neuberg, pročelnica Odjela za sestrinstvo. Poslovno stručna suradnja
započeta je primarno u svrhu znanstveno-istraživačke, nastavne i stručne djelatnosti u provođenju preddiplomske i diplomske nastave te edukacije studenata preddiplomskog i diplomskog studija sestrinstva Sveučilišta Sjever u Dječjoj bolnici Srebrnjak.

Temeljem Ugovora o poslovno stručnoj suradnji i zajedničkom interesu stručnog razvoja prvenstveno kroz izvođenje nastave i stručno usavršavanje kroz sestrinsku djelatnost i druga relevantna područja pet medicinskih sestara Dječje bolnice Srebrnjak pristupilo je izboru za suradničko zvanje asistent -mentor vježbovne nastave.

Ispred Stručnog Povjerenstva Sveučilišta Sjever i studenata preddiplomskog studija, 01.ožujka 2021 g. održana su ogledna predavanja.Pristupnioci za izbor u suradničko zvanje asistent-mentor vježbovne nastave u području biomedicine i zdravstva, polje kliničke znanosti su se predstavili sljedećim temama:

  • Tanja Ćosić,magistra sestrinstva – Iskustva u liječenju visokim protokom zraka putem nosne kanile ( High Flow) na Odjelu intenzivnog liječenja
  • Jasna Čonda,prvostupnica sestrinstva – Zdravstvena njega djeteta oboljelog od Juvenilnog idiopatskog artritisa
  • Dubravka Gajšek, magistra sestrinstva – Proces provođenja dijagnostičke pretrage - Kapilaroskopija
  • Marta Bačurin, magistra sestrinstva – Suvremeni pristup zbrinjavanja djeteta u jednodnevnoj dječjoj kirurgiji
  • Elizabeta Kralj Kovačić,magistra sestrinstva – SBAR – Strukturirana komunikacijska metoda.

 Sveuciliste Sjever 2

 U pozitivnom okruženju djelatnica Sveučilišta - Doc.dr.sc. Marijane Neuberg, Ivane Herak,magistre sestrinstva i Valentine Novak,magistre sestrinstva upoznali smo se sa Sveučilištem Sjever i osim poslovno stručne suradnje ponijele prekrasne dojmove iznimno uređenog sustava visokog obrazovanja.
Veselimo se budućoj suradnji i novim izazovima.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Dječja bolnica Srebrnjak- nastavna baza Sveučilišta Sjever