Novosti

Dr. Natko Beck je Komunikator godine za 2020.

Izvor: N1 | Autor: Hina

dr natko beckHrvatska udruga za odnose s javnošću (HUOJ) proglasila je liječnika Natka Becka, vodećeg specijalista radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak, najboljim komunikatorom za 2020.

“Uloga doktora Becka u našem komunikacijskom nebu je edukativna, informativna i preventivna, uz dozu opuštenosti i humora. Natko je svojom lakoćom komuniciranja i otvorenošću zaslužio titulu doktora i u komunikacijskom smislu”, istaknuo je predsjednik ovogodišnjeg žirija Igor Vukasović.

Nagrada Komunikator godine dodjeljuje se 12. godinu zaredom, i to osobama koje su se istaknule komunikacijskom izvrsnošću u javnom pro

storu, iako im to nije struka. Među finalistima ovogodišnjeg izbora, osim doktora Becka, bili su i Seizmološka služba, Udruga Glas poduzetnika, profesor Dejan Nemčić te radijska voditeljica i novinarka na Radio Sljemenu Ivana Radaljac Krušlin.

Doktor Beck nerijetko nosi leptir mašnu i crveni nos, a kao vodeći specijalist radiologije u Dječjoj bolnici Srebrnjak ima nesvakidašnji pristup prema najmlađim pacijentima jer, osim što smatra da djeca zaslužuju najveći angažman, voli ih uveseljavati humorom i trikovima.
Doktor Beck radi i s odraslima, a poznat je i po tome da svako ljeto donira svoje vrijeme tijekom godišnjeg odmora i u Bolu na Braču pruža besplatne preglede ultrazvukom. Uz svoj specifičan pristup, objavljuje i video sadržaj na društvenim mrežama gdje upozorava na prevenciju razvijanja određenih bolesti, a njegove savjete sluša više od 17 tisuća pratitelja.
“Ta nagrada mi znači nevjerojatno puno – čak da je iz moje struke – nagrada mi ne bi značila toliko. Zakoračio sam u nešto novo, nešto divlje, a u tom nečem novom i divljem sam dobio priznanje od komunikacijske struke i na tome im hvala. Ekstremno sam sretan i ponosan, a ova nagrada će mi biti poticaj za daljnji rad i pozivam sve da i dalje nastave komunicirati o zdravlju jer je to jedino ispravno” rekao je Natko Beck.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Dr. Natko Beck je Komunikator godine za 2020.