Novosti

Svjetski dan sigurnosti pacijenata, 17.09.2023.

world patient safety day

Uključivanje pacijenata i obitelji ključna je strategija za unapređenje sigurnosti u zdravstvu. Iskustvo uključivanja roditelja / zakonskih skrbnika naših pacijenata u cilju poboljšanja svih aspekata boravka djeteta u bolnici je odlično te prati rezultate raznih studija na svjetskoj razini koje govore da upravo uključivanje doprinosi bržem i boljem oporavku pacijenta.

Svjetska zdravstvena organizacija donijela je akcijske planove za sigurnost pacijenata za razdoblje 2021. – 2030.koje možete pogledati na sljedećim poveznicama: https://apps.who.int/gb/ebwha/pdf_files/WHA72/A72_R6-en.pdf
https://www.who.int/teams/integrated-health-services/patient-safety/policy/global-patient-safety-action-plan

Svjetski dan sigurnosti pacijenata 2023. posvećen je temi "Uključivanje pacijenata za sigurnost pacijenata" i sloganu "Podignite glas pacijenata!". Dan ima za cilj utjecati na sve sudionike u procesu zdravstvene skrbi za pacijenta, da surađuju na zajedničkom osmišljavanju politika zdravstvene zaštite i sigurnosnih intervencija koje uistinu odražavaju potrebe pacijenata, s ciljem poboljšanja sigurnosti zdravstvene zaštite na globalnoj razini.

„Sigurnost pacijenata predstavlja najpouzdaniju mjeru kvalitete zdravstvenog sustava.“

voice of patients

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Svjetski dan sigurnosti pacijenata, 17.09.2023.