Novosti

Svečano otvorenje Dnevne bolnice s jednodnevnom kirurgijom u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat”, Rovinj

U utorak, 13. veljače 2023., s početkom u 11:00 sati, svečano je otvorena Dnevna bolnica s jednodnevnom kirurgijom u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju „Martin Horvat“ Rovinj-Rovigno, čime se Bolnica vraća svojim korijenima i opravdava svoje ime.
Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” Rovinj-Rovigno je izgrađena davne 1888. godine pod pokroviteljstvom nadvojvotkinje Marije Terezije čija osobitost je oslikana činjenicom da je carska kruna ugrađena u izvorni projekt parkovne arhitekture i sadrži krunu kao simbol povijesno plemenitaške Bolnice te je od svog osnutka bila atraktivno morsko lječilište za koštane bolesti tadašnje europske aristokracije.
Ravnatelj rovinjske bolnice, izv.prof.dr.sc. Marinko Rade, mr.sc.ort.med., time je ostvario najveći iskorak u posljednjih trideset godina uz mnoštvo drugih investicija što je dokaz predanog rada, promišljanja i prije svega odvažnog koračanja uz mnoge izazove.

rovinj 1 rovinj 4

Najavljena je i gradnja novih odjela za dječju rehabilitaciju što je zajednički projekt Istarske županije - svih gradova i općina, a vrijedan 2,3 milijuna eura.
Viziju je rovinjske bolnice da područje ostane u javno-zdravstvenoj funkciji, što su potvrdili i mnogobrojni gosti na otvorenju Dnevne bolnice.

rovinj 2 rovinj 4

Čast nam je da smo imali priliku prisustvovati povijesnom trenutku za Specijalnu bolnicu za ortopediju i rehabilitaciju “Martin Horvat” s kojom imamo izuzetnu poslovnu suradnju te i ovim putem upućujemo iskrene čestitke od Uprave i svih djelatnika Dječje bolnice Srebrnjak ravnatelju rovinjske bolnice i cijelom timu na realizaciji ovog projekta.

rovinj 5

 

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti Svečano otvorenje Dnevne bolnice s jednodnevnom kirurgijom u Specijalnoj bolnici za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat”, Rovinj