Novosti

6. Simpozij stres u pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a

23. i 24. veljače 2024. održan je dvodnevni simpozij u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a i Opće bolnice Gospić na temu : Koordinacija između privatnog i poslovnog života pedijatrijske medicinske sestre/tehničara u Ličkom Petrovom Selu u Hotelu Lyra.

Stručni dio simpozija odvijao se kroz usmene prezentacije i radionice. Cilj simpozija bio je naučiti kako lakše uskladiti profesionalne obaveze i privatni život pojedinca. Ostvarivanje dobre koordinacije između dvije ključne životne institucije utječe na dobrobit svakog čovjeka, obitelji, ali i šireg društva. Kroz predavanja slušali smo o raznim stresnim situacijama s kojima se svakodnevno susreću medicinske sestre te modelima kako su organizirale balans između posla i privatnog života. Učili smo kako bolje upravljati s vremenom, postaviti granice, definirati naše principe, racionalno promišljati i kako pristupiti stresnim situacijama.
Na simpoziju bilo je 86 sudionika medicinskih sestara iz cijele RH. Osim stručnog dijela simpozija sudjelovali smo i na popodnevnim radionicama “ Škola preživljavanja u prirodi”- Agram i Tečaj samoobrane - Hrvatski hapkido savez, koje su bile organizirane u cilju oslobađanja od stresa.

Ispred Dječje bolnice Srebrnjak sudjelovalo je šest medicinskih sestara - Tanja Ćosić,mag.med.techn., Marta Bačurin,mag.med.techn., Darija Ordulj Aničić,mag.med.techn.,Marija Petrić,bacc.med.techn., Sanja Buhin Čmarec,mag.med.techn.- član IO Pedijatrijskog društva HUMS-a i Elizabeta Kralj Kovačić,mag.med.techn. kao organizacijski i stručni odbor simpozija, Dopredsjednica Pedijatrijskog društva HUMS-a.

simpozij 1simpozij 2simpozij 3

 simpozij 5 simpozij 6

Nalazite se ovdje: Naslovnica Novosti 6. Simpozij stres u pedijatrijskoj sestrinskoj skrbi u organizaciji Pedijatrijskog društva HUMS-a