Izvješće sa tečaja 3. kategorije „Specifičnosti sestrinske skrbi u pedijatrijskoj infektologiji"

izvjesce tecaj 1U organizaciji Pedijatrijskog i Infektološkog društva HUMS-a, te Klinike za pedijatriju KBC Sestre Milosrdnice, 04. svibnja 2019. održan je Tečaj 3. kategorije pod nazivom „Specifičnosti sestrinske skrbi u pedijatrijskoj infektologiji" – Prepoznavanje, kompetencije i intervencije.

Tečaj se održao u Multimedijskom centru, KBC Sestre Milosrdnice. Sudjelovalo je osamdesetak medicinskih sestara/tehničara iz cijele Hrvatske. Ispred Dječje bolnice Srebrnjak sudjelovalo je 7 medicinskih sestara.
Dopredsjednica Pedijatrijskog društva HUMS-a, Elizabeta Kralj Kovačić, mag.med.techn. sudjelovala je kao organizator Tečaja.
Tanja Ćosić,bacc.med.techn., glavna sestra JIL-a održala je predavanje na temu „ Skrb djeteta oboljelog od hripavca ( pertusisa)- prikaz slučaja".
Dubravka Gajšek,bacc.med.techn., Ivana Tomić,bacc.med.techn., Vlatka Trupinić,mag.med.techn.,Gloria Juren, bacc.med.techn., Sanela Novak,bacc.med.techn. , sudjelovale su kao slušači.

izvjesce tecaj 2

Usmene prezentacije bile su izuzetno zanimljive i korisne za sve sudionike. Suradnja dvaju društava pokazala se kao odličan izbor obzirom na mnoge poveznice i potrebu za razmjenom iskustava i specifičnih znanja. Izazovi u sestrinstvu i svakodnevnom radu medicinskih sestara sve su veći i nužna je kontinuirana nadogradnja specifičnih znanja i vještina kroz stručne edukacije.


Izvještaj pripremila:
Elizabeta Kralj Kovačić,mag.med.techn.

Nalazite se ovdje: Naslovnica Sestrinstvo Izvješća sa stručnih skupova Izvješće sa tečaja 3. kategorije „Specifičnosti sestrinske skrbi u pedijatrijskoj infektologiji"